Judokoita

Suomen Judoliiton Kunniadojo on perustettu vuonna 2008 Judoliiton 50-vuotsijuhlavuoden kunniaksi. Kunniadojon nimi muutettiin Hall of Fameksi syksyllä 2015. Suomessa on monia ansioituneita judokoita, ja kaikki Hall Of Famen judokat on listattu judoliiton sivuilla. Tässä satunnaisesti muutama suomalainnen judoka ja heidän saavutuksiaan lyhyesti. Lisätietoja näisät ja monista muista judokoista löytyy siis judoliiton omilta sivuilta.

Reino Fagerlund

Reino Fagerlund nimettiin Suomen Judoliiton Kunniadojon ensimmäiseksi jäseneksi Judoliiton 50-vuotisjuhlassa 29.11.2008 Helsingissä. Reino ”Fagu” Fagerlund aloitti judoharrastuksensa syksyllä 1968. Ensimmäisen SM-mitalinsa Fagerlund otteli1974 SM-kisoissa sijoittuen pronssille. Siihen aikaan hän otteli keveimmässä alle 63 kilon painoluokassa. Ensimmäisen Suomen mestaruutensa Fagerlund voitti vuonna 1976. Suomen mestaruuksia hänelle kertyi uraltaan kaikkiaan kuusi. SM-mitaleja yhteensä 13. Yksi tämän judokan bravuurilaji ei liittynyt varsinaisesti judoon, mutta on ollut hänen viljelemänsä lentävät lauseet, joista tässä pari parasta palaa. ”Pessimisti on vain hyvin informoitu optimisti.” ”Huonokin suunnitelma johtaa parempaa lopputulokseen kuin ei mitään suunnitelmaa.”

Anne Åkerblom

Anne Åkerblom nimettiin Suomen Judoliiton Hall of Famen 12. jäseneksi 5.5.2018 Suomen Judoliiton 60-vuotisjuhlien yhteydessä Helsingissä. Anne saavutti EM-hopeaa kahdesti, vuosina 1985 ja 1989. Mitaleita ja otteluvoittoja Anne otteli maailman huipun tuntumassa myös arvokisojen ulkopuolelta. Åkerblom edusti Suomea Barcelonan olympialaisissa. Oman kilpauransa Anne on jo lopettanut mutta toimii edelleen judon parissa aktiivisesti. Hän toimii myös yhä dan-kollegion hallituksessa. Nykyisessä asuinkunnassaan Loimaalla, hän on toiminut Budoseura Ipponin puheenjohtajana 12 vuotta ja vetää harjoituksia säännöllisesti.

Juha ”Pupu” Salonen

Suomen Judoliiton Kunniadojon 5. jäsen. Juha Salonen nimettiin Judoliiton Kunniadojon 5. jäseneksi 13.1.2015 Urheilugaalan yhteydessä Helsingissä. Juha ”Pupu” Salonen on Suomen judohistorian ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa MM-mitalin voittanut judoka. Salonen voitti yli 95-kiloisten sarjan MM-pronssia vuonna 1981 Maastrichtissa ollessaan vain 19-vuotias. Lisäksi Juhan palkitokaappia koristavat opiskelijoiden MM-hopea 1986 ja British Open kulta 1983. Soulin olympialaisissa 1988 Juha sijoittui seitsemänneksi. Nykyään Juha toimii kasvattajaseurassaan Helsingin Chikarassa seuravalmentajana.